Jedzenie z głową "Jestem naprawdę przekonany, że jeżeli każdy ćwiczyłby regularnie, włączając w to ćwiczenia wytrzymałościowe i aerobik, byłoby nam znacznie łatwiej utrzymać figurę bez zbednej tkanki tłuszczowej." Dieta niskotłuszczowa, dieta niskowęglowodanowa, dieta wysoko tłuszczowa, dieta azjatycka, dieta śródziemnomorska, dieta Atkinsa, [...]
[...] węglowodanów uzależnione jest od twojej wagi i metabolizmu. Możesz to ocenić na podstawie twojego poziomu energii oraz twojej masy tkanki tłuszczowej. Generalną zasadą jest spożywanie od pięciu do sześciu gramów węglowodanów na kilogram masy ciała (może to się zmieniać w zależności od twojego metabolizmu). Jeśli poziom twojej energii pozostaje [...]
[...] również, że nie namawiam Was do zmiany przekonań, poglądów, czy do jedzenia rzeczy które nie możecie jeść, czy tym bardziej do objadania się. NIE! Jeśli komuś pasuje spożywanie dzień w dzień,cały tydzień, miesiąc, rok,dwa czy 10 , kilku produktów, jeśli go taka jałowa i monotonna dieta cieszy - bo inaczej się tego nazwać nie da - to niech [...]
[...] stosunku. Ten stosunek wynosi: L-leucyna: L-izoleucyna: L-walina = 1,1: 0,7: 0,8 Optymalna dawka aminokwasów rozgałęzionych wynosi 5-20 g dziennie, przy czym zaleca się spożywanie 1-2 g na każde 10 kg masy ciała. Aby przeciwdziałać redukcji tkanki mięśniowej, nie należy jednak przekraczać jednorazowej dawki 3-6 g. Dawka dzienna powinna [...]
Jedzenie z glowa. "Jestem naprawdę przekonany, że jeżeli każdy ćwiczyłby regularnie, włączając w to ćwiczenia wytrzymałościowe i aerobik, byłoby nam znacznie łatwiej utrzymać figurę bez zbednej tkanki tłuszczowej." Dieta niskotłuszczowa, dieta niskowęglowodanowa, dieta wysoko tłuszczowa, dieta azjatycka, dieta śródziemnomorska, dieta Atkinsa, [...]
[...] 4. Szukanie błędów. W każdej, nawet tej najwspanialszej diecie, dochodzi do fazy, w której proces gubienia tkanki tłuszczowej ulega zatrzymaniu. Rozwiązaniem jest spożywanie węglowodanów o niskim wskaźniku zawartości glukozy, aby w ten sposób pobudzić spalanie tłuszczu. Wyjątkiem od tej reguły jest po-treningowy posiłek, który powinien [...]
[...] stosunku. Ten stosunek wynosi: L-leucyna: L-izoleucyna: L-walina = 1,1: 0,7: 0,8 Optymalna dawka aminokwasów rozgałęzionych wynosi 5-20 g dziennie, przy czym zaleca się spożywanie 1-2 g na każde 10 kg masy ciała. Aby przeciwdziałać redukcji tkanki mięśniowej, nie należy jednak przekraczać jednorazowej dawki 3-6 g. Dawka dzienna powinna [...]
[...] sztangi nad głowę w staniu). Jak już nie raz napisałem powyżej odpoczynek i regeneracja są kluczowe dla ektomorfika. Każda dodatkowa aktywność poza siłownią albo wymusza spożywanie ton dodatkowego jedzenia albo nieuchronnie prowadzi do zmniejszenia efektywności treningu siłowego. Dlatego też osoby zdeterminowane - stawiające sobie za główny [...]
[...] aby na tym niskim poziomie energetycznym równocześnie dostarczały wszystkich składników odżywczych. Ważna jest też wspomniana już różnorodność pożywienia, wolne spożywanie posiłków i ich liczba. W przypadku dużej otyłości trzeba spożywać 4-5 posiłków dziennie. Jeżeli osoba otyła z dużym poziomem insuliny robi większą przerwę między [...]
[...] tak. Będąc sportowcem potrzebujesz węglowodanów prostych jako źródła natychmiastowej energii i uzupełnienia rezerw glikogenu. Ale poza tymi sytuacjami eksperci zalecają spożywanie głównie węglowodanów złożonych w celu dłuższego zapewnienia energii i mniejszej reakcji ze strony insuliny. Równie ważna jest ilość zjadanego błonnika, który także [...]
[...] 4. Szukanie błędów. W każdej, nawet tej najwspanialszej diecie, dochodzi do fazy, w której proces gubienia tkanki tłuszczowej ulega zatrzymaniu. Rozwiązaniem jest spożywanie węglowodanów o niskim wskaźniku zawartości glukozy, aby w ten sposób pobudzić spalanie tłuszczu. Wyjątkiem od tej reguły jest po-treningowy posiłek, który powinien [...]
[...] kalafior, banany, mandarynki, grapefruity, gruszki, jabłka. Natomiast ograniczać: ziemniaki, fasolę i groch, rodzynki, wszelkiego rodzaju sery i owoce morza. Zakazane jest spożywanie: tłustych mięs, klusek, pszennego pieczywa, kawy, przypraw typu: czosnek i cebula. Osoby z tendencją do tycia i do cellulitis oraz o słabych mięśniach (co poznaje [...]
Tak jak jakiś czas temu obiecałem, napisałem artykuł o dietach węglowodanowych. Proszę nie odbierać tego tematu jako atak na diety typu CKD czy inne low-carb. Wiem, że one również mogą działać i być skuteczne. Chodzi mi raczej o diety typu Zone, Atkins, które są bardzo komercyjne i zarzucają nas błędnymi informacjami lub pozostawiają [...]
[...] na część witamin i cukry proste. - Większość kalorii powinno pochodzić z węglowodanów. Ich źródłem są: produkty zbożowe, owoce, makarony, soki. - Warto ograniczyć spożywanie tłuszczów, szczególnie zwierzęcych. Obniży się wtedy poziom cholesterolu. - Na około godzinę przed treningiem dobrze jest zjeść posiłek bogaty w węglowodany i [...]
[...] przedostawanie się do komórek, dlatego podczas tej choroby dochodzi do przecukrzenia i zaburzenia przemian cholesterolu i innych lipidów. Podstawami tej diety jest regularne spożywanie posiłków, utrzymywanie stałej masy ciała, spożywanie posiłków o dużej ilości błonnika, ograniczeniu spożycia tłuszczów, cukrów i soli. -DIETA CAMBRIDGE, jak [...]
[...] kazeinę. Podanie WPH bezpośrednio po treningu należy rozpatrywać również w kontekście przyspieszonej regeneracji zasobów energetycznych organizmu. Badania (iv) pokazują, iż spożywanie hydrolizatu białek serwatkowych wywołuje znaczący wzrost poziomu glikogenu w mięśniach szkieletowych w porównaniu do aminokwasów o łańcuchach rozgałęzionych (BCAA) [...]
Troszke materiałów o diecie, nie wiem czy już to było, ale napewno się komuś przyda DIETA ANABOLICZNA WYSOKOTŁUSZCZOWA I BIAŁKOWA Dieta niskotłuszczowa, dieta niskowęglowodanowa, dieta wysoko tłuszczowa, dieta azjatycka, dieta śródziemnomorska, dieta Atkinsa, dieta Zone, dieta Beverly Hills, dieta Grejfrutowa, dieta pod hasłem: "Nie powinieneś [...]
[...] właściwa ocena naszego codziennego jadłospisu:Czy spożywamy wystarczająco dużo warzyw i owoców? Czy do każdej porcji pożywienia dodajemy warzywa i owoce? ( Zalecane jest spożywanie 5 porcji warzyw i owoców dziennie). Żadna inna grupa pokarmowa nie jest w stanie dostarczyć takich ilości naturalnych witamin i minerałów. Czy spożywamy świeże [...]
[...] roślinnych powoduje zmiany w procesach wątroby, powodując uaktywnianie cholesterolu istniejącego w organizmie zawsze. Może to spowodować atak serca. Długoletnie niespożywanie mięsa powoduje sukcesywne zmniejszanie ilości witaminy B12 (LR) Żadna roślina nie syntezuje cyjanokobalaminy (B12) której zapasy kurczą się w tempie od 3-15 lat. [...]
[...] i przeciwzapalne. Powstrzymują rozwój guzów nowotworowych oraz ograniczają kurczliwość naczyń krwionośnych. CZYNNIKI OBNIŻAJĄCE POZIOM OMEGA-3 W ORGANIZMIE: - Zbyt wysokie spożywanie kwasów omega-6 w stosunku do omega-3(maksymalnie jak 4:1). Jest to obecnie najczęstszy czynniki wpływający na obniżenie poziomu omega-3 - Spożycie alkoholu w [...]